Yritysesittely

Merjan Marsipaanipuoti – Kruunaa juhlasi

”Näitä minä voisin tehdä työkseni!”, naurahdin opiskelukaverilleni, kun muotoilimme marsipaaniruusuja konditorialuokassamme Jyväskylässä vuonna 2000. Muistan niin elävästi tuon hetken ja pienet nauruntyrskähdyksemme. Kukapa nyt pelkkiä kakkukoristeita tekisi työkseen! Silloin en olisi voinut uskoa sen olevan totta muutama vuosi myöhemmin, vaikka tuon lauseen silloin puolitosissani sanoinkin. 

Ensimmäisen isomman kakkukoristeeni valmistin vuonna 2001. Koriste kruunasi oman kakkuni, kun valmistuin leipuri-kondiittoriksi. Siinä koristeessa istuin minä itse jauhosäkin päällä, kakkujen ja leipomusten ympäröimänä.

Elämä vei toiseen ammattiin ja työpaikkaan. Mutta muotoilu- ja leivontataitojani pystyin harjoittamaan leipoessani perhejuhliin ja ystävilleni. Ollessani huonekalutehtaalla töissä haaveet kakkukoristeyrittäjyydestä alkoivat hiipiä mieleen. Rohkeasta ajatuksesta perheen ja ystävien kannustamana syntyi Merjan Marsipaanipuoti. 

Merja Sirviö Art – Taidetta tunteella

Kuvataiteilijan löysin itsestäni, kun menin omaa aikaa saadakseni kansalaisopiston taidepajaan vuonna 2015. Kuin luonnostaan teokseni alkoivat elää omaa elämäänsä käsissäni. Olin vuosien ajan miettinyt minkä tuotteen valmistuksen ottaisin kakkukoristeiden rinnalle yritykseeni. Taiteen luominen oli luonnollinen jatkumo yritykseeni ja näin syntyi vuonna 2019 Merja Sirviö Art.

Minua inspiroi tarina maalauksen takana. Se saa minut tavoittelemaan maalauksen kohteen ainutlaatuisuutta, lämpöä ja tunnetta. Jokaisen siveltimenvedon teen ajatuksella. Jokaisesta taulusta tulee itselleni rakas, oman luomistyöni tulos, mutta olen silti vain välikappale taulun saajan ja taulun kohteen välillä. Olen onnistunut silloin, kun katsojan silmissä tauluni kohde herää eloon; kun lehmän turpaa voi melkein silittää tai kun rakas ihminen tuntuu niin elävältä, että voisi astua taulusta ulos.

Työni kakkukoristeiden ja taiteen parissa on suuri intohimoni. Toivon, että taiteeni kautta se välittyy Teille kaikille tuoden suuria ilonhetkiä.”

 

Merjan Marsipaanipuoti on keväällä 2007 perustettu pienyritys, joka sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla Kärsämäellä. Yrityksen perustajana ja koristeiden valmistajana toimii leipuri-kondiittori Merja Sirviö, joka on valmistunut ammattiinsa Jyväskylän palvelualojen oppilaitoksesta vuonna 2001. Merjan Marsipaanipuoti palvelee asiakkaita nettikaupan välityksellä ympäri Suomen.

Merjan Marsipaanipuoti valmistaa käsityönä ainutlaatuisia, asiakkaan toiveiden mukaisesti valmistettuja kakku- ja pöytäkoristeita. Koristeisiin otetaan huomioon pienetkin persoonalliset yksityiskohdat, joilla juhlapöytään luodaan teeman mukaista tunnelmaa. Raaka-aineina käytetään sokerimassaa, sokerimassan kuivatusainetta, mutta joskus myös mm. silkkinauhaa , helmiä, tukirakenteita. Tämän vuoksi koristeita ei ole tarkoitettu syötäväksi, vaan ne ovat muistona säilytettäviä. Koriste kuivatetaan ja se saapuu tilaajalle hyvissä ajoin ennen juhlia. Persoonallisilla koristeilla luomme juhlatunnelmaa ympäri Suomen. Oikein säilytettynä koristeet säilyvät juhlien jälkeen muistona vuosia.

Vuonna 2019 Merjan Marsipaanipuoti laajentui ja sen rinnalle syntyi Merja Sirviö Art. Taiteilija Merja Sirviö valmistaa taulut asiakkaan toiveita mukaellen. Piirrokset valmistetaan laadukkaille taidepapereille, joko pastelli- tai hiiliteoksena. Taidemaalaukset maalataan laadukkaille pinkopohjille, joko akryyli- tai kalkkimaaleilla. Myös erikoisemmat taideteokset, jotka ovat maalattu esimerkiksi puupinnalle, lasiin tai postilaatikkoon, ovat mahdollisia toteuttaa.

Merjan Marsipaanipuoti ja Merja Sirviö Art ovat yhden henkilön yrityksiä. Tämä varmistaa sen, että asiakkaat ovat aina saman henkilön kanssa yhteydessä ja voivat näin ilmoittaa toiveensa suoraan koristeiden ja taulujen valmistajalle. Jokainen asiakas on tärkeä ja pyrimme tekemään tuotteet asiakkaan tarpeita mukaillen. Asiakastyytyväisyys on tärkeimmistä päämääristämme. Lisätietoja koristeiden ja taulujen tilaamisesta löytyy tilausohjeista.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan taiteeseeni!

Ystävällisin terveisin,
Merja Sirviö
Leipuri-Kondiittori ja taiteilija