Yritysesittely

”Näitä minä voisin tehdä työkseni!”, naurahdin opiskelukaverilleni, kun muotoilimme marsipaaniruusuja konditorialuokassamme Jyväskylässä vuonna 2000. Muistan niin elävästi tuon hetken ja pienet nauruntyrskähdyksemme. Kukapa nyt pelkkiä kakkukoristeita tekisi työkseen! Silloin en olisi voinut uskoa sen olevan totta muutama vuosi myöhemmin, vaikka tuon lauseen silloin puolitosissani sanoinkin. 

Ensimmäisen isomman kakkukoristeeni valmistin vuonna 2001. Koriste kruunasi oman kakkuni, kun valmistuin leipuri-kondiittoriksi. Siinä koristeessa istuin minä itse jauhosäkin päällä, kakkujen ja leipomusten ympäröimänä.

Elämä vei toiseen ammattiin ja työpaikkaan. Mutta muotoilu- ja leivontataitojani pystyin harjoittamaan leipoessani perhejuhliin ja ystävilleni. Ollessani huonekalutehtaalla töissä haaveet kakkukoristeyrittäjyydestä alkoivat hiipiä mieleen. Rohkeasta ajatuksesta perheen ja ystävien kannustamana syntyi Merjan Marsipaanipuoti. 

Työni kakkukoristeiden ja taulujen parissa on suuri intohimoni. Toivon, että taiteeni kautta se välittyy Teille kaikille tuoden suuria ilonhetkiä.”

 

Merjan Marsipaanipuoti on keväällä 2007 perustettu pienyritys, joka sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla Kärsämäellä. Yrityksen perustajana ja koristeiden sekä taidetaulujen valmistajana toimii leipuri-kondiittori Merja Sirviö, joka on valmistunut ammattiinsa Jyväskylän palvelualojen oppilaitoksesta vuonna 2001. Merjan Marsipaanipuoti palvelee asiakkaita nettikaupan välityksellä ympäri Suomen.

Merjan Marsipaanipuoti on yhden henkilön yritys. Tämä varmistaa sen, että asiakkaat ovat aina saman henkilön kanssa yhteydessä ja voivat näin ilmoittaa toiveensa suoraan koristeiden ja taulujen valmistajalle. Jokainen asiakas on tärkeä ja pyrimme tekemään tuotteet asiakkaan tarpeita mukaillen. Asiakastyytyväisyys on Merjan Marsipaanipuodin yksi tärkeimmistä päämääristä.

Merjan Marsipaanipuoti valmistaa käsityönä ainutlaatuisia, asiakkaan toiveiden mukaisesti valmistettuja kakku- ja pöytäkoristeita. Koristeisiin otetaan huomioon pienetkin persoonalliset yksityiskohdat, joilla juhlapöytään luodaan teeman mukaista tunnelmaa. Raaka-aineina käytetään sokerimassaa, sokerimassan kuivatusainetta, mutta joskus myös mm. silkkinauhaa , helmiä, tukirakenteita. Tämän vuoksi koristeita ei ole tarkoitettu syötäväksi, vaan ne ovat muistona säilytettäviä. Koriste kuivatetaan ja se saapuu tilaajalle hyvissä ajoin ennen juhlia. Persoonallisilla koristeilla luomme juhlatunnelmaa ympäri Suomen. Oikein säilytettynä koristeet säilyvät juhlien jälkeen muistona vuosia.

Vuonna 2018 Merjan Marsipaanipuodin tuotevalikoima laajentui ja tilattavissa on nyt myös upeita mittatilaustauluja. Taulut valmistetaan asiakkaan toiveita mukaellen. Piirrokset valmistetaan laadukkaille papereille, joko lyijykynä-, pastelli- tai hiiliteoksena. Taidemaalaukset maalataan laadukkaille pinkopohjille, joko akryyli- tai kalkkimaaleilla. Lisätietoja koristeiden ja taulujen tilaamisesta löytyy tilausohjeista.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan Merjan Marsipaanipuotiin!

Ystävällisin terveisin,
Merja Sirviö
Leipuri-Kondiittori