Merja Sirviö Art / Taulujen tilausohjeet

Mikäli olet kiinnostunut Merja Sirvio Art taidetaulun tilaamisesta, suosittelemme lukemaan aluksi alla olevat tilausohjeet.

TAIDETAULUN TILAUSOHJEET

1.Etsi tai ota haluamastasi kohteesta kuva. Haaveiletko esimerkiksi rakkaan lemmikkisi muotokuvataulusta? Etsi tai ota kuva itsellesi tärkeästä aiheesta, jonka haluat ikuistettavan tauluksi. Ota huomioon, että sinulla tulee olla tekijänoikeus valitsemaasi kuvaan. Tarvittaessa kysy kuvan ottajalta lupa taulun teettämiseen. Liitä kuva mukaan jo tilauskyselyvaiheessa. Se nopeuttaa tilauskyselyn käsittelemistä.

2.Piirros vai maalaus? Millaisesta taulusta haaveilet? Mieti taulun koko ja tekniikka, millä taulun haluaisit tehtävän. Sinulla ei välttämättä tarvitse olla heti tarkkaa mielikuvaa haluamastasi taulusta, autamme mielellämme suunnittelussa.

3.Ota yhteyttä täyttämällä taulujen tilauskaavake.  Tilauskysely on alustava tiedustelu toivomastasi taideteoksesta. Vastaamme kyselyysi sähköpostin välityksellä mahdollisimman pian. Tässä vaiheessa saat arvioidun toimitusaikataulun sekä hintatarjouksen. Tilaus otetaan ylös vasta sitten, kun vahvistat tilaavasi tuotteen. Ota yhteyttä ja suunnittelemme yhdessä lisää!

 

Hyvä valokuva on pohja taululle. Valokuva kannattaa valita huolella, sillä se on pohja taulun valmistamiselle. Jos kyseessä on vaikkapa eläin, kannattaa kuva ottaa eläimen tasolta ilman salamaa. Paras kuvauspaikka on ulkona, puolipilvisessä säässä. Näin eläimen värit ja kuvaan tulevat varjostukset pysyvät luonnollisena. Pidän töissäni tärkeänä, että taideteokseen saadaan työstettyä eläimen persoona. Paras asento on rento ja luonnollinen, jossa silmät näkyvät hyvin. Joskus ei ole mahdollisuutta ottaa uusia kuvia, jos lemmikki on esimerkiksi kuollut. Tällöin kannattaa etsiä arkistoista ne parhaimmat kuvat ja pohdimme yhdessä millaiset mahdollisuudet teosta on lähteä toteuttamaan. Kuva kannattaa lähettää suurehkona tiedostona, käsittelemättömänä. Lisää vinkkejä kuvaamiseen annamme tarpeen tullen. Teoksen suunnitteluvaihe on asiakkaalle ilmainen.

Taulun maalaaminen on prosessi. Taulun valmistaminen on hyvin pikkutarkkaa ja aikaa vievää puuhaa. Teoksen valmistuminen vie usein 15-30 tuntia tehokasta työaikaa. Välillä taulu on laitettava lepäämään ja jatkettava maalausta uusin silmin. Maalaan/piirrän kaikki teokset huolellisesti, joten valitettavasti kiireellisellä aikataululla en voi tauluja toimittaa. Tilaukset otetaan ylös siinä järjestyksessä, kuinka asiakkaat ovat tehneet tilausvahvistuksensa. Olethan siis hyvissä ajoin liikkeellä, jos kyseessä on lahjataulu. Taulujen tilausjono on useinmiten kuukausien mittainen. Asiakas saa tarvittaessa taulusta kuvia valmistusvaiheessa tai viimeistään sitten, kun taulu on valmis. Tarvittaessa tauluun voidaan tehdä muutoksia mahdollisuuksien mukaan.

Tyytyväinen asiakas – paras palkkani. Taiteen tuottaminen on suuri intohimoni ja tärkeä osa elämääni. Saan parhaan palkan siitä, kun asiakas on onnellinen tekemästäni teoksesta. Koska teen tätä myös työkseni, teoksillani on myös hinta. Taidetaulut ovat mittatilauksena valmistettavia, joten niillä on ennakkomaksu. Taulun hinta suoritetaan ennen valmistusta Merjan Marsipaanipuodin tilille. Asiakas saa ennakkolaskun sähköpostin välityksellä. Tarvittaessa voimme toimittaa laskun myös postitse. Toimitamme taulut postin tai matkahuollon välityksellä hyvin pakattuna ympäri Suomen. Toimituskulut lisätään tarvittaessa taulun hintaan. Myös nouto on mahdollista sopimuksen mukaan Kärsämäeltä (Pohjois-Pohjanmaa). Nouto on ilmainen. Lisätietoja löydät sivuiltamme Hinnasto-osiosta.

Kehystys viimeistelee rakkaan teoksen.  Toimitamme taideteokset kehystämättöminä. Suosittelen kuitenkin viemään taulun kehystettäväksi alan ammattilaiselle. Taulu saa silloin arvoisensa raamit ympärilleen ja pystyt itse vaikuttamaan kehysten valintaan. Näin saat Sinulle rakkaasta aiheesta teetetyn taulun sopimaan kotisi sisustukseen täydellisesti.