Toimitusehdot

Voimassa 1.1.2007 alkaen (päivitetty 12.9.2019)

Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassaoleviin toimitusehtoihin.

YLEISTÄ YRITYKSESTÄ
Merjan Marsipaanipuoti (y-tunnus 2108113-7) on pienyritys, joka on erikoistunut valmistamaan uniikkeja kakku- ja pöytäkoristeita. Merja Sirviö Art on vuonna 2019 perustettu yritys, joka valmistaa mittatilauksena taidetauluja. Koristeet eivät ole tarkoitettu syötäviksi, vaikka suurin osa koristeiden materiaalista on elintarvikkeeksi luettavaa materiaalia. Sokerimassan ja marsipaanin lisäksi koristeessa voidaan tilanteen mukaan käyttää mm. tylliä, silkkinauhaa, tukirakenteita. Koristeiden ja taulujen valmistajana toimii leipuri-kondiittori ja taiteilija Merja Sirviö. Toimitamme tuotteita ympäri Suomen, postin ja matkahuollon välityksellä. Myös noutaminen on mahdollista erikseen sovittuna ajankohtana.

1.TILAAMINEN
Tuotteet tilataan Merjan Marsipaanipuodin nettisivujen tilauskaavakkeiden kautta. Kaavakkeen lähettäminen täytettynä on alustava tiedustelu asiakkaan haluamasta tuotteesta. Suunnittelun pohjaksi voi lähettää esimerkiksi valokuvia ja piirroksia. Taulujen valmistusta varten lähetettävään mallikuvaan asiakkaalla täytyy olla tekijäinoikeus. Asiakkaaseen olemme yhteydessä ensisijaisesti sähköpostin kautta, mutta myös tarvittaessa puhelimitse. Ilman asianmukaisia yhteystietoja emme voi ottaa tilauksia vastaan. Sitoudumme suojaamaan asiakkaan tietoturvaa, emme luovuta tietoja ja valokuvia ulkopuolisille tahoille.

Tuotteiden suunnitteluun ja valmistamiseen menee aikaa, joten asiakkaan toivotaan ottavan yhteyttä hyvissä ajoin ennen juhlia. Etenkin kevät- ja kesäsesongin aikaan koristeiden toimitusajat pitenevät. Myös taulujen tilaaminen tulee tapahtua hyvissä ajoin, mikäli taulu on tarkoitettu esimerkiksi lahjaksi. Liian lyhyellä toimitusajalla emme pysty valmistamaan tuotteitamme.

2. TILAUSVAHVISTUS
Saatuamme tilauskyselyn otamme yhteyttä asiakkaaseen mahdollisimman pian. Asiakkaan tulee huolehtia, ettei sähköpostilaatikko ole täynnä. Suunnittelemme yhdessä asiakkaan kanssa yksilöllisen koristeen tai taulun; asiakkaan halutessa pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Lähetämme asiakkaalle ehdotuksen koristeesta/taulusta ja toimitusaikataulusta sekä hintatiedot. Tilaus otetaan ylös, kun asiakas vahvistaa tilauksen. Tilaukset otetaan ylös siinä järjestyksessä, kun saamme tilausvahvistukset. Pidätämme oikeuden perua tilauksen, mikäli vahvistus tulee liian myöhään, jolloin tuotteen valmistaminen ei ole enää mahdollista.

Asiakas saa valmiista koristeesta tai taulusta valokuvan sähköpostiin. Tarvittaessa pieniä yksityiskohtia voimme muokata vielä tässä vaiheessa, mahdollisuuksien mukaan. Kaikki kuvat, niin nettisivuilla kuin asiakkaille lähetettävät, ovat Merjan Marsipaanipuodin/Merja Sirviö Art omaisuutta. Kuvien julkaisemiseen on kysyttävä lupa. Myös Merja Sirviö Art valmistamia tauluja ja piirroksia suojaa tekijäinoikeus. Taideteosten uudelleen painaminen, monistaminen, kopioiminen (esim. kortit ja julisteet) ilman Merja Sirviö Art lupaa on tekijäinoikeuden vastaista toimintaa. HUOM! Kaikkiin sähköpostiviesteihin vastataan mahdollisimman pian. Mikäli asiakas ei saa vastausta tilauskyselyyn 3 päivän sisällä, kysely ei ole saapunut perille. Pyydämme ottamaan tässä tapauksessa uudelleen yhteyttä.

3. TOIMITUSTAPA JA HINNAT
Toimitamme tuotteita yrityksille ja täysi-ikäisille yksityishenkilöille, vain Manner-Suomeen. Tuotteet toimitetaan tilaajalle postin tai matkahuollon välityksellä hyvin pakattuina, kuivatuksen jälkeen. Asiakas saa lähetyksen jälkeen paketin seurantakoodin, jonka avulla toimituksen kulkua voi seurata internetin välityksellä. Tuotteet on myös mahdollista noutaa. Noutotoimitus on ilmainen. Noutopaikkana toimii Keskipisteen kukka- ja hautaustoimisto, Kärsämäki, Aleksintie 2 (Pohjois-Pohjanmaa).

Tuotteiden hinnat vaihtelevat työn vaativuuden sekä raaka-aineiden määrästä johtuen. Kaikki tuotteemme ovat mittatilaustöitä, joten annamme jokaisesta tuotteesta hintatarjouksen asiakkaalle sähköpostitse. Maksu- ja toimitustapa sovitaan asiakkaan kanssa etukäteen. Suuntaa antavan tuotehinnaston löydät sivuiltamme hinnasto-osiosta. Pidätämme oikeuden tuotteiden ja toimituskulujen hintojen muutoksiin.

Tilatut tuotteet ja niiden postikulut maksetaan kokonaisuudessaan ennakkomaksuna Merjan Marsipaanipuodin tilille. Maksutiedot lähetetään asiakkaalle tilausvahvistuksen jälkeen sähköpostilla tai tarvittaessa erikseen pyydettynä postin kautta. Kirjeitse lähetettyihin laskuihin lisäämme 3 e laskutuslisän. Ennakkomaksusuorituksen tulee näkyä tilillämme ennen mittatilaustyön valmistumista ja toimitusta. Ennakkomaksu on käytössä myös valmiiden tuotteiden kohdalla. Asiakkaalle ilmoitettava koristeen hinta ja postituskulut pitävät sisällään alv 24%. Taulujen hinnat sisältävät alv 10%. Merjan Marsipaanipuoti / Merja Sirviö Art pidättää myös oikeuden peruuttaa tilauksen, mikäli ennakkomaksua ei suoriteta ajoissa, jolloin valmistaminen toimitusaikaan nähden olisi vielä mahdollista.

Lahjakortti on henkilökohtainen ja voimassa 6 kk ostopäivästä. Vanhentuneita tai hukkaan menneitä kortteja emme voi ottaa vastaan. Lahjakortin summa tulee käyttää kerralla. Lahjan saajan tulee tilatessa käyttää kortissa olevaa koodia.  Toimitamme lahjakortin postin välityksellä.  Myös lahjakortin noutaminen on mahdollista. Lahjakortti toimitetaan heti, kun ennakkomaksu näkyy tilillämme. Kortin summaa ei voi vaihtaa rahaksi.

TOIMITUSHINNASTO:
Toimitushinnat pitävät sisällään hyvin paketoidun paketin pakkaus- ja lähetyskulut (sis. alv 24%).

Postipaketti kakkukoristeelle 9,90 e.
Postipaketti isolle pöytäkoristeelle 11,90 e.
Postipaketti taululle alkaen 9,90 e.

Matkahuollon paketti kakkukoristeelle 9,90 e
Matkahuollon paketti isolle pöytäkoristeelle 11,90 e
Matkahuollon paketti taululle alkaen 9,90 e.

Lahjakortin postitus 3 e.

HUOM! Taulujen toimituskulut lasketaan aina taulun koon mukaisesti. Hinta ilmoitetaan asiakkaalle tarjouksen yhteydessä.

Posti säilyttää toimitettua pakettia 7 vrk ja matkahuolto 14 vrk. Noutamatta jääneestä ja meille palautuneesta paketista joudumme veloittamaan tilauksen postitus-ja palautuskulut. Palautuneen paketin summa on sama kuin lähettäessä alk. 9,90e.

Noutamatta jäänyt ja meille palautunut paketti voidaan toimittaa uudelleen asiasta sovittaessa. Tällöin asiakkaan on maksettava uudet toimituskulut.

4. TOIMITUSAIKA
Merjan Marsipaanipuoti / Merja Sirviö Art ottaa vastaan tilauksia vain rajoitetusti. Tuotteiden suunnitteluun, valmistukseen sekä kuivatukseen on varattava reilusti aikaa. Liian pienellä toimitusajalla emme voi tuotteitamme valmistaa. Toimitusaikataulu on muuttuva tilausten määrästä johtuen. Etenkin kevään ja kesän sesonkiaikana toimitusajat pitenevät. Myynnissä olevia, valmiita tuotteita pystymme toimittamaan usein jo tilauspäivänä. Koska tuotteita valmistaa yrityksessämme yksi henkilö, pidätämme oikeuden tilauksen peruuttamiseen, ylitsepääsemättömän syyn vuoksi (esim. tapaturma, rasitusvamma, sairastuminen). Mikäli tilauksen yhdeydessä sovitussa valmistusajassa tai toimituksessa ilmenee ongelmia, asiakkaalle ilmoitetaan siitä ensi tilassa. Emme vastaa postin tai matkahuollon toimituksessa sattuvista mahdollisista viivästyksistä. Viivästykset ovat harvinaisia. Autamme tarvittaessa asiakasta selvittämään viivästystä tai paketin katoamistilannetta yhteistyössä toimitusyrityksen kanssa.

5. TILAUKSEN PERUMINEN JA PALAUTUSEHDOT
Koska tilattavat koristeet ja taulut ovat mittatilaustyötä, Merjan Marsipaanipuoti / Merja Sirviö Art ei myönnä oikeutta peruuttaa kauppaa, kun tilattu työ on valmis. Asiakas saa valmiista tuotteesta valokuvan sähköpostitse, jonka jälkeen hän antaa kirjallisesti hyväksynnän mittatilauksena valmistetulle valmiille tuotteelle. Lähetämme tuotteen vasta asiakkaan kirjallisen hyväksynnän jälkeen. Merjan Marsipaanipuoti / Merja Sirviö Art myöntää asiakkaalle tilauksen peruuttamisen ja palauttaa asiakkaan maksaman ennakkomaksun, mikäli tuotetta ei ole ehditty valmistaa. Myös muissa tilanteissa käytämme kuluttajasuojalakia avuksemme.

Asiakaspalautusoikeus koskee ainoastaan valmistusvirheellistä, väärää tuotetta tai tuotetta jota ei ole valmistettu mittatilauksena. Tällöin tuote tulee palauttaa postitse mahdollisimman pian, mielellään 14 päivän kuluessa paketin vastaanottamisesta alkuperäiskunnossa ja alkuperäispakkauksessa. Takaisin lähettämistä varten tuote on pakattava yhtä hyvin, kuin se oli vastaanotettaessakin. Mikäli tuotetta on käytetty, pidätämme oikeuden laskuttaa arvonalennuksesta aina tuotteen täyteen hintaan saakka palautuskuluineen. Asiakkaan tulee sopia mahdollisesta palautuksesta kirjallisesti Merjan Marsipaanipuodin / Merja Sirviö Art:in kanssa sähköpostin välityksellä.

Pakkaamme tuotteet hyvin, joten kuljetusvauriot ovat erittäin harvinaisia. Tarkista paketin yleiskunto jo sitä noutaessasi. Mikäli on aihetta olettaa, että lähetys on vaurioitunut, keskustele asiasta postitoimipaikkasi virkailijan kanssa. Mikäli paketti on vaurioitunut kuljetuksessa ja mikäli myös tilattu tuote/tuotteet ovat vaurioituneet, tee postin/matkahuollon konttorissa heti asiasta vahinkoilmoitus. Ota myös välittömästi yhteyttä sähköpostitse info@marsipaanipuoti.fi tai soita numeroon 040 517 5907. Voimme yhdessä katsoa mitä särkyneelle tuotteelle on tehtävissä. Ilmoitus viallisesta tuotteesta on kuitenkin tehtävä viimeistään 14 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta. Pyrimme sopimaan tilauksia koskevat mahdolliset ongelmatilanteet ja erimielisyydet ensisijaisesti keskustelemalla asiakkaan kanssa, joten otathan näin ollen tarvittaessa yhteyttä Merjan Marsipaanipuodin / Merja Sirviö Art:in asiakaspalveluun. Mahdollista palautusta varten annamme asiakkaalle tarkemmat ohjeet sähköpostin välityksellä. Asiakkaan tulee sopia palautuksesta ennen lähetystä ensin Merjan Marsipaanipuodin / Merja Sirviö Art:in kanssa kirjallisesti sähköpostin välityksellä. Kuluttajakaupassa noudatamme virheitten osalta pakottavia kuluttajasuojalain virhevastuusäännöksiä.

Asiakaspalvelu:
Merjan Marsipaanipuoti / Merja Sirviö Art
Kauppilantie 48
86710 Kärsämäki
Puh. 040 5175907

Sähköposti: info@marsipaanipuoti.fi